Gelato

Italiensk

Gelato


Vad är Gelato?

Gelato betyder glass på italienska, men när vi pratar om att köpa gelato syftar vi nästan alltid på en speciell slags glass. Till skillnad från traditionell glass, som vi för det mesta konsumerar, innehåller gelato nästan ingen grädde alls, utan den tillverkas endast av komjölk, socker och smakämnen. Med så simpla råvaror är det väldigt viktigt att dessa håller hög klass för att skapa en exklusiv och delikat produkt. Hos oss på Gelateria på Långholmsgatan 5 i Stockholm kan du vara säker på att all vår gelato i Stockholm är tillverkad med äkta kärlek och med de bästa råvarorna som marknaden erbjuder.

Hur tillverkas er Gelato i stockholm?

Gelato har en bas på mjölk, socker och smakämnen och till skillnad från vanlig glass använder vi inte grädde eller ägg för att tillverka våra produkter. Även mjölken som vi använder har endast en fettmängd på mellan 3 och 6 %, vilket gör att den härliga krämigheten måste komma från ett annat håll. Äkta gelato, precis sådan som vi tillverkar, består av flera olika sorters socker som är av mycket bra kvalitet för bästa möjliga smak. Det är just sockret som är den bidragande faktorn till dess krämighet. Gelato är en väldigt kompakt glassform som innehåller betydligt mindre insprutad luft än traditionell glass. Vanlig glass har ungefär 50 % insprutad luft, medan den gelato som vi tillverkar endast har runt 10 %. För att få den optimala smakupplevelsen rekommenderar vi att servera gelato vid -15 grader. Vid denna temperatur kommer smakerna fram betydligt bättre, vilket den lägre fetthalten bidrar starkt till.

Vi använder bara de bästa råvarorna

Vi är väldigt stolta över vår Gelato och tillverkar den med äkta kärlek. Med äkta kärlek kommer även ett pris. Vi använder oss endast av de bästa råvarorna som marknaden erbjuder – allt för att din smakupplevelse ska bli så genuin och minnesvärd som möjligt. Som vi alla vet är bra råvaror dyra och priset på gelato går därför inte att jämföra med vanlig glass. Vi är dock inte villiga att kompromissa på kvaliteten, då vi vill ge dig den bästa möjliga smakupplevelsen. Välkommen in och testa den bästa gelaton i Stockholm! Om ni istället för mjölkbaserad gelato föredrar vegansk gelato hittar ni även det hos oss, vilket ni kan läsa mer om här.

Kontakta oss