Vår Historia

Gelateria Amore är ett litet, familjedrivet företag. Ägarna Dragana och Miroslav är passionerade, kunniga och entusiastiska när det gäller matlagning. Dragana är utbildad kock och har jobbat hela sitt liv som kock och kallskänka medan Miroslav är både livvakt, möbelrestaurerare, silversmed och framförallt matälskare.

Familjens yngsta, Tamara, går fortfarande i skolan men hjälper ofta till i butiken och är guld värd. Trötta på vintermörkret i Sverige reste Dragana och Miro 2010 till kärlekens stad Venedig. Där beslöt de sig för att gå en glasstillverkningskurs och kärlek uppstod! Drömmen föddes om att öppna en riktig Gelateria / catering i Stockholm. Drömmen gick inte att stoppa, den skulle bli verklighet. Dragana och Miroslav gick på fler kurser, både i Italien, Frankrike och Sverige. De kom i kontakt med den gamla traditionen att tillverka äkta italiensk gelato/glass och såg möjligheten att anpassa denna och använda närproducerade råvaror här i Sverige. Självklart med målet att använda ekologiska råvaror så mycket som möjligt. Under tre år utökades kompentensen med utbildningar inom choklad, kaffe, desserter, catering och pizza.

”Vår vision är att få det svenska folket att uppleva fröjden i äkta matlagning, gjord på de finaste ekologiska råvarorna, och upptäcka hur äkta kärlek smakar! Det är därför vi heter som vi gör, Gelateria Amore, Kärlekens butik!” berättar Miro.

MATLAGNING MED ITALIENSK TRADITION