Historia

Vår

Historia


Gelateria Amore är ett litet, familjedrivet företag. Ägarna Dragana och Miroslav är passionerade, kunniga och entusiastiska när det gäller glass.

Dragana är utbildad kock och har jobbat hela sitt liv som kock och kallskänka medan Miroslav är både livvakt, möbelrestaurerare, silversmed och framförallt glassälskare. Familjens yngsta, Tamara, går fortfarande i skolan men hjälper ofta till i butiken och är guld värd.

Trötta på vintermörkret i Sverige reste Dragana och Miro 2013 till kärlekens stad Venedig. Där beslöt de sig för att gå en glasstillverkningskurs och kärlek uppstod! Drömmen föddes om att öppna en riktig Gelateria / Glassbutik i Stockholm.

Drömmen gick inte att stoppa, den skulle bli verklighet. Dragana och Miroslav gick på fler kurser, både i Italien, Frankrike och Sverige. De kom i kontakt med den gamla traditionen att tillverka äkta italiensk gelato/glass och såg möjligheten att anpassa denna och använda närproducerade råvaror här i Sverige. Självklart med målet att använda ekologiska råvaror så mycket som möjligt. Under tre år utökades kompentensen med utbildningar inom choklad, kaffe och desserter.

Vår vision är att få det svenska folket att uppleva fröjden i äkta gelato, gjord på de finaste ekologiska råvarorna, och upptäcka hur äkta kärlek smakar! Det är därför vi heter som vi gör, Gelateria Amore, Kärlekens Glassbutik! berättar Miro.

Dragana och Miro är uppväxta med en matlagningstradition där man tänker på hälsa, använder ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning och kärleksfullt lagar mat från grunden. Den traditionen vill de använda i sin glasstillverkning. Därför har de reducerat socker och fett för att det ska vara hälsosammare, men ändå smaka sagolikt gott. En stor del av produkterna är dessutom vegan.

2015 införskaffades en liten glassmaskin och de började testa sina kunskaper och utveckla recepten.

I början testades glassen på bekanta och vänner som fick smaka, sedan började de besöka marknader och sälja våfflor med sin egenproducerade glass och intresset ökade. Sommaren 2016 började de söka efter en lokal och hittade en charmig liten butik vid Hornstull som renoverades medan alla tillstånd ordnades.

Vid inköp av maskiner gavs mycket omtanke till miljön och de jobbade mycket för att hitta rätt maskinleverantörer. Valet föll på maskiner från mindre leverantörer, vars produkter drar mindre el och förbrukar mindre vatten.

 

KOM IN OCH UPPLEV HUR ÄKTA KÄRLEK SMAKAR!